2017-ųjų derlius

Metams besibaigiant tiesiog savaime norisi „skaičiuoti viščiukus“, kitaip tariant pasitikrinti, ką metai atnešė ir kas buvo padaryta (arba nepadaryta). Jau metų pradžioje žinojau, kad 2017-us vadinsiu statybų metais. Nors darbai pradėti pačioje 2015-ų pabaigoje, ir „dėžutė“ išdygo per 2016-us, bet tempas ir mąstai buvo tikrai mažesni, nei šiemet. Metai prasidėjo bebaigiant kalti fasado lenteles. Iš išorės namas per šiuos metus praktiškai nepasikeitė. O viduje.. pradėjus nuo mūro ir smėlio vietoje grindų su elektra lauke, šiandien turime šildomą pastatą su baigtomis lubomis, grindimis, laiptais, visai įvadais, virtuve, dalimi buitinės technikos ir baldų, vėdinimo sistema. Chronologiškai:

  • Sausis. Pabaigtas fasadas. Linksmas faktas – realiai darbai nėra baigti iki šiol, nes trūksta kelių skardelių po vitrinomis ir tambūru. Bet esmės tai nekeičia.
  • Vasaris. Išvedžiota vidaus elektros instaliacija.
  • Kovas. Ištinkuotos sienos
  • Balandis. Nulinė kanalizacija, vandens vamzdynas, elektra atvesta į namą.
  • Gegužė. Išbetonuotos juodgrindės, apšiltintos grindys, atvestas vanduo į namą, išvedžioti šildymo vamzdeliai.
  • Birželis. Išbetonuotos grindys, padarytos gipsinės pertvaros, ventiliacijos vamzdynas, wc stovai.
  • Liepa. Baigtos pertvaros su elektros instaliacija.
  • Rugpjūtis. Padaryti laiptų turėklai, gipsinbės lubos.
  • Rugsėjis. Pastatytas ir paleistas šilumos siurblys. Glaistymas ir pirmas dažymas.
  • Spalis. Dekoratyviniu betonu išbetonuotos pirmo aukšto grindys. Sudėtos palangės (pirmą kartą). Išklijuotos plytelės (irgi pirmą kartą). Įrengti valymo įrengimai.
  • Lapkritis. Sumontuotos medinės lubos. Nuimtos brokuotos plytelės ir palangės.
  • Gruodis. Sudėtos medinės grindys. Išklijuotos plytelės (antrą kartą). Sumontuoti virtuvės ir sandėliuko baldai.

Bet.. metų planas nebuvo įvykdytas – namas dar negyvenamas. Priežastys paprastos, bet nelabai nuspėjamos – niekas juk neplanuoja palanges sudėti ir plyteles klijuoti du kartus. Planui pradėjus byrėti nusprendėme pataupyti nervus ir neforsuoti, gruodį vis tiek sunku su darbininkais ir tiekėjais susišnekėti, tikrai trumpiausias mėnuo. Darėme, ką galėjome, bet į kompromisus dėl kokybės vardan greičio nėjome. Todėl įsikelsime tik naujaisiais, 2018 metais.

Kolegoms statytojams, kurių akivaizdžiai smarkiai pagausėjo šiais metais, naujais metais linkių sklandžių darbų, sukalbamų pardavėjų, gerų sprendimų ir visapusiško vizijos išpildymo. Gerų metų!

8 komentarai temoje “2017-ųjų derlius

  1. Su naujais! Labai gera santrauka čia jums gavosi. Kiti blogeriai galėtų paimti pavyzdį ir laikas nuo laiko padaryti tą patį. Atsimenu kai bandžiau susidėlioti grafiką, kokiu tempu turėtų vykti statybos kol su jomis nebuvau susidūręs, buvo gan sunku planuoti laiką.

  2. Sveikinimai.. Tikrai labai daug nuveikta.. Gal galite placiau pakonentuoti dekoratyvini betona? Galvojam apie mapei ar relay danga. Gal ka galite rekomenduoti ir patarti?

    1. Sveiki. Pas mus mapei danga. Kol kas neteko plauti, bet atrodo atspari (tikrino jaunimas su pagaliais jau). Spalvos išgaunamos maišant standartines, o tekstūra – šlifuojant. Labai margo nerekomenduoja, pas mus toks lygokas šviesiai pilkas. Sumoje sprendimas pigesnis ir praktiškesnis už plyteles, nors kitiems atrodo „kažkas nebaigta“. Bus būtinai postas apie tai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.